Çfarë ndodh kur rrufeja godet një aeroplan?

Rrufeja godet çdo avion rregullisht, një herë në vit ose më shumë, çdo 1 000 orë fluturimi, shkruan focus.it

Por ato rrallë shkaktojnë aksidente. Arsyeja kryesore është se aeroplanët kanë një strukturë metalike, pra një përcjellës të elektricitetit: rryma rrjedh në sipërfaqen e trupit të avionit dhe nuk arrin në brendësi, duke vazhduar rrjedhën e saj në vakum.

Është e njëjta arsye pse një makinë gjithashtu ofron një strehë të mirë në rast stuhie. Megjithatë, kjo nuk mjafton për të ofruar siguri absolute për pasagjerët e fluturimit.

Për shembull, më 8 dhjetor 1962, rrufeja goditi një Boeing 707, duke i djegur depon e karburantit dhe duke vrarë 81 pasagjerë.

Sot, avionët amerikanë dhe evropianë kanë një sistem mbrojtjeje që parandalon zjarret e sarbatorëve dhe një sistem tjetër për të mbrojtur qarqet e kontrollit elektronik.

Si rezultat, aksidentet janë jashtëzakonisht të rralla. I fundit në SHBA daton në vitin 1962, ndërsa i fundit në Evropë daton në 1981.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu