Çfarë tregojnë sytë e gjelbër

Psikologët kanë zbuluar se shpesh zilia është arsyeja pse veprojmë në mënyra të caktuara. Në përshkrimin e personaliteteve ziliqare, shkencëtarët thonë “se këta njerëz qe udhëhiqen nga zilia, kërkojnë vëmendje dhe i mungon besimi tek vetja”.

Autori i studimeve profesori Yamir Moreno, nga universiteti i Zaragozës në Spanjë, tha: “Rezultatet janë kundra disa teorive të caktuara: si ajo që tregon se njeriu sillet në mënyrë racionale, për shembull.”

Shkencëtarët kanë zbuluar se 90% e popullatës ndahet në katër grupe temperamentesh: optimistët, pesimistët, të besueshmit dhe ziliqarët.

Personalitetet “ziliqare” janë më të përhapurit, një në tre njerëz në këtë kategori. Gjithmonë sipas profesori Yamir Moreno, njerëzit ziliqar janë ata me sy jeshil. /tvklan.al


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu