Intelegjenca artificiale nuk mundet të kopjojë Kuranin e shenjtë

ChatGPT i OpenAI, një model i avancuar i gjuhës së inteligjencës artificiale, ka rezultuar i pasuksesshëm në riprodhimin e një Kurani të dytë, për shkak të tekstit të shenjtë të Islamit.

Kjo i atribuohet gjuhës së veçantë dhe stilit letrar të Kuranit, i cili është admiruar prej kohësh për bukurinë e tij të pashembullt gjuhësore dhe retorike.

Konkluzioni është se nuk mund të prodhohet nga inteligjenca artificiale një kopje e dytë e librit të shenjtë të Kuranit, është një, i vetëm dhe i pakopjueshëm.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu