Kurti nga Estonia: Në Kosovë aleatët e Rusisë kanë tendenca për sulme kibernetike

Kryeministri Albin Kurti në fjalimin e tij të mbajtur në asamblenë “Open Government Partnership” në Estoni, tha se Kosova është e rrezikuar nga sulmet kibernetike të cilat sipas tij, mund të vije nga aleatët e Rusisë.

Ai tha se në dritën e sulmeve kibernetike, digjitalizimi bëhet edhe më i rëndësishëm, e sipas tij, Kosova është e pajisur me internetin në gjithë territorin e saj dhe se kosovarët kanë mundësi të qasjes në marketin ndërkombëtar.

Ai shtoi se Kosova është e hapur që të mësoj nga aleatët e saj për një demokraci sa më të fortë digjitale.

“Është kënaqësi që të jem ne Estoni. Estonia është një storie suksesi e digjitalizimit. Ajo ua ka lehtësuar jetën qytetarëve të saj përmes digjitalizimit. Në dritën e sulmeve kibernetike, digjitalizimi bëhet edhe më i rëndësishëm. Me internetin qe shtrihet në gjithë territorin e Kosovës, qytetarët tanë kane mundësi në marketin ndërkombëtar”.

“Kështu mund ta përmirësojmë efikasitetin e shëndetësisë, gjyqësorit dhe ta rrisim produktivitetin e gjithë ekonomisë. Mirëpo çdo e mirë, ka edhe kërcënimet e saj. Në Kosovë, aleatët e Rusisë kanë tëndenca të bëjnë sulme kibernetike. Jemi të hapur të mësojmë nga ju për një demokraci sa më të fortë digjitale”, tha ai.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu