Masat e ministrit Mexhiti me rezultate të menjëhershme, në një ditë mbi 500 pacientë me sëmundje kronike iu përshkruan terapi nga mjekët amë

Vetëm në një ditë, mbi 500 pacientë me sëmundje kronike vizituan mjekun e familjes për t’iu përshkruar terapi kronike. Masa e reformës në KSHP po funksionon mirë, vetëm dje janë përshkruar mbi 1000 receta për terapi kronike.

☑️ Sot u takova me mjekët e familjes në Poliklinikën “Jane Sandanski” në Shkup, diskutuam për reformën e re në KSHP. Udhëzimet qartë të shkruara në shtigjet klinike e bëjnë më të lehtë punën e mjekëve të familjes dhe ata kanë më shumë kohë për t’iu kushtuar pacientëve të tyre.

☑️ Me masën e re reformuese në KSHP, po ulim presionin në shëndetësinë sekondare dhe terciare.

☑️ Kjo masë reformuese forcon rolin dhe rëndësinë e mjekëve të familjes në sistemin shëndetësor.https://www.facebook.com/100090403163962/posts/pfbid0V2USnNzdv4NuH19rz1coSP5LBGD6bTzrYPgp3BJ3eqCmb1RA6GY1bKyY1TdpVcC7l/?mibextid=cr9u03


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu