Mbyllet rivotimi në Tearcë, cilat janë mundësitë?

Sapo është mbyllur vendvotimi, janë numëruar fletat e pashfrytëzuara, dhe është konstatuar se 312 vota nuk janë shfrytëzuar, që do të thotë se kanë votuar 402 votues.

Rivotim në Tearcë që në këto momente përfundoi, ka qenë vendimtarë për rezultatin përfundimtarë të zgjedhjeve, numrit të mandateve, por edhe për formimin e Qeverisë së ardhshme. Sipas gazetarit të Televizionit SHENJA, të drejtën e votës e kanë shfrytëzuar 402 qytetarë.

Me rivotimin në vendvotimin numër 2011, LSDM synon të marrë një mandat nga VMRO-DPMNE dhe të barazojnë shifrat me nga 50 deputet secila. Për të arritur këtë, LSDM i nevojiten 307 vota, ndërsa në këtë vendvotim ka të regjistruar 714 votues, me përbërje të përzier etnike, por me dominim të shqiptarëve.

Në zgjedhjet e 11 dhjetorit në vendvotimin 2011 kanë votuar 404 persona, prej tyre VMRO-DPMNE fitoi 91 vota, LSDM 87, Lëvizja Besa 65, PDSH 64, BDI 53, Aleanca për shqiptarët 25, 2 partitë e tjera dhe 17 vota janë shpallur të pavlefshme.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu