NATO, stërvitje në ujrat pranë Rusisë

NATO po përgatitet të zhvillojë një stërvitje në Detin Baltik, ku do të përfshihen anije luftarake, avionë dhe rreth 7000 ushtarë nga disa vende. Një deklaratë e NATO-s tha se stërvitja e 51-të detare “Operacioni Baltik 22” (BALTOPS22) do të mbahet nga 5 deri më 17 qershor.

Në stërvitje do të përfshihen Belgjika, Bullgaria, Danimarka, Estonia, Finlanda, Franca, Gjermania, Letonia, Lituania, Holanda, Norvegjia, Polonia, Suedia, Turqia, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara, me 45 anije, të paktën 75 avionë dhe rreth 7000 trupa.

Stërvitja, që synon forcimin e mundësive të nevojshme për të mbrojtur lirinë e lundrimit dhe sigurinë në rajonin e Balltikut, do të kryejë një sërë aktivitetesh për çështje të tilla si operacionet amfibe, teknikat e qitjes, operacionet nëndetëse, manovrat e mbrojtjes ajrore, çminimi, kundërdiversioni. mbrojtje, mjete nënujore pa pilot dhe ndërhyrje mjekësore.

Stërvitja e parë është mbajtur në vitin 1972 dhe prej atëherë mbahet çdo vit, ndërsa mikpritëse e këtij viti është Suedia.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu