Punonjësja e çerdhes mërzitet që prindërit që punojnë i lënë fëmijët e tyre për 12 orë në ditë: ‘Si mundeni?’

Në një TikTok tashmë të fshirë, një mësuese e çerdhes foli për prindërit që i linin fëmijët e tyre në kujdesin e saj për “11-12 orë në ditë, 5 ditë në javë”.

Çuditërisht videoja e saj goditi një pikë të dhembshme me prindërit që do të donin të kalonin më shumë kohë me fëmijët e tyre, por nuk janë në gjendje për shkak të përgjegjësive të tyre të tjera. Ndërsa gruaja që postoi videon mund ta ketë bërë këtë nga shqetësimi për fëmijët në kujdesin e saj, shikuesit e panë atë si gjykim të papërshtatshëm.

Njerëzit në komentet e saj nxituan të vënë në dukje se nuk është e drejtë të gjykohen prindërit pa i ditur situatat e tyre dhe se prindërit e fëmijëve në çerdhe ka të ngjarë të jenë tashmë të thyer në zemër për të humbur kohën me fëmijët e tyre.

Disa njerëz theksuan se ata mendonin në të njëjtën mënyrë përpara se të bëheshin prindër.

“Mamaja duhet të shkojë në pazare ushqimore, të pastrojë shtëpinë, të lajë rrobat, të bëjë punë, etj.” shpjegoi një person.Konsensusi i përgjithshëm ishte se videoja origjinale ishte gjykuese dhe joprofesionale.Disa njerëz mbronin videon origjinale, duke thënë se disa prindër e përdorin shumë çerdhen sepse “thjesht nuk u pëlqen të jenë prindër”. Edhe sikur të ishte kështu, duket më e mundshme që shumica dërrmuese e prindërve që i lënë fëmijët e tyre në çerdhe për periudha të gjata kohore kanë arsye të tjera për ta bërë këtë.“Ju jeni një punëtor profesionist i çerdhes dhe ende po turpëroni njerëzit që po ju paguajnë për t’u kujdesur për fëmijët e tyre,” tha një person.

“Nëse nuk doje ta shihje këtë, pse u regjistrove për atë punë? Shpresoj që të pushoheni nga puna.”


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu