Sa kalori duhen djegur për të humbur 1 kg peshë?

Ka nga ata që pohojnë se humbja e peshës është një çështje e lidhur ngushtësisht me “mendjen”, d.m.th ju humbni peshë më parë me bindjen se dëshironi të dobësoheni, sesa me një dietë të vërtetë: të paktën kjo është ajo që shumë thonë propagandues, por realiteti është se për të humbur 1 kg duhet të digjni 7000- 7500 kalori, prandaj ju nevojitet një dietë e mirë dhe shumë aktivitete fizik.

Por duhet patur kujdes:dobësimi është një proces që nuk ndodh përnjëherësh, por me kalimin e kohës, ç ka do të thotë se nëse për një periudhë të caktuar kohore keni marrë 1200 kalori, dhe digjni 1800 çdo ditë, humbi 600 kalori që largohen, dhe në pak më shumë se 12 ditë është e mundur të arrihet në 7000-7500 kalori, që i korrespondojnë 1 kg peshë të humbur./bota.al


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu