Zyberi: Rritet numri i shqiptarëve të punësuar në administratën publike

Avokati i Popullit, Naser Zyberi në konferencën e sotme për shtyp tha se sivjet është rritur numri i përfaqësimit të shqiptarëve në administratën publike, përcjell TV21. Zyberi theksoi se te komuniteti turk vërehet rënie në përfaqësimin në administratë publike, krahasuar me vitin e kaluar.

“Krahasuar me vitin e kaluar, këtë vit në nivel të përgjithshëm është shënuar rënie e numrit të të punësuarve në sektorin publik për 0,5 për qind të pjesëtarëve të komunitetit maqedonas, që është rënie prej 1.354 personave, numri i të punësuarve të pjesëtarëve të komunitetit shqiptar shënon rritje prej 0,5 për qind dhe krahasuar me vitin paraprak, është më i lartë për 431, nga komunitetet më të vogla etnike vërehet një rënie 0,1 te komuniteti turk, te komunitetet tjera vërehet se të gjithë janë në nivel të vitit paraprak”, tha Naser Zyberi, Avokat i Popullit.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu