Alarmet për bomba në shkolla lënë pa mësim nxënësit

Alarmet për vendosje të mjeteve shpërthyese nëpër shumë shkolla në Maqedoninë e Veriut tash e disa muaj, po bëhen gjithnjë e më të pamenaxhueshme për nxënësit, mësimdhënësit dhe prindërit.

Pas pushtimit rus të Ukrainës në shkurt të vitit të kaluar, vendet e Ballkanit Perëndimor, si Maqedonia e Veriut, Serbia dhe Mali i Zi, janë vënë në shënjestër të paralajmërimeve për vendosje bombash në shkolla dhe në institucione shtetërore, në rezidencën e presidentit Stevo Pendarovski, si dhe në qendra tregtare.

Mësimdhënësit thonë se nuk arrijnë të realizojnë njësitë mësimore të parapara në plan-programin mësimor, për shkak të humbjes së orëve si pasojë e alarmeve për vendosjen e bombave në shumë shkolla fillore dhe të mesme. Që të gjitha alarmet kanë rezultuar të rreme.

“Ne patëm një dramatizim të pjesëve nga drama ‘Tartuf’, në mënyrë që nxënësit të mund të dëgjonin tekstin, të shihnin personazhet, të shihnin se çfarë është aktrimi, çfarë është një shfaqje, që ata të mund të hyjnë në brendinë e roleve që i lexojnë, por kjo nuk mund të arrihet përmes mësimit në distancë”, thotë për Radion Evropa e Lirë, Biljana Kostova, profesoreshë e Gjuhës maqedonase në shkollën e mesme “Nikolla Karev” në Shkup.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu