ASh shkruan historinë, avanson pozitën e gruas në Maqedoninë e veriut, partia e parë që emëron dy nënkryetare

Në pleuralizmin politik të Maqedonisë së Veriut, si në bllokun maqedonas ashtun edhe në bllokun politik shqiptarë asnjëher deri më sot pozita e gruas nuk ka qenë në nivelin e duhur, kështu që për herë të parë në historinë politike të këtij vendi Aleanca për Shqiptarët ka avansuar pozitën e gruas duke u bërë parita e parë në historinë politike të Maqedonisë që ka dy nënkryetare femra, shkruan Top24.

Sot kuvendi i Aleancës për Shqiptarët ka zgjedhur për nënkryetarë të kësaj partie deputeten Ilire Dauti, ish nënkryetaren e qytetit të Shkupit Bujare Abazin dhe deputetin Elmi Aziri.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu