Deputetja më e re e parlamentit të ri turk: Ky është misioni im

Zehranur Aydemir është përfaqësuesja më e re e parlamentit turk si përfaqësuese e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti) në pushtet. Ajo tha se dëshiron të punojë më shumë për teknologjinë brenda sistemit arsimor për të siguruar që fëmijët që fëmijët të rriten duke qenë në avangardë dhe të zbulojnë talentet e tyre.

Ajo ka lindur në Ankara, me origjinë nga Rize dhe është diplomuar në një program të dyfishtë për inxhinieri industriale dhe IT.

Duke theksuar se e ka nisur jetën politike në moshën 18-vjeçare në AKP-në e Ankarasë si nënkryetare e Degës së Rinisë, Aydemir, ajo tha se yn në parlament si zëri i rinisë.

Aydemi punon si inxhinier softuerësh në një kompani që luan një rol të rëndësishëm në sektorin e industrisë së mbrojtjes të Turqisë dhe hyri në politikë për të theksuar rëndësinë e zhvillimit të kësaj fushe të industrisë.

Ajo theksoi veçanërisht rëndësinë e faktit që presidenti Erdogan u dha mundësi të madhe të rinjve.

Shekulli i Turqisë do të jetë shekulli i rinisë. Presidenti ynë është një lider që dëgjon ëndrrat e të rinjve, zgjidh problemet dhe ecën në rrugën drejt së ardhmes me idetë e tij vizionare. Ne shohim një numër të konsiderueshëm të rinjsh në detyrë. Erdogan është gjithashtu një person që e ka nisur politikën në degën e të rinjve”, tha ajo.

Ajo kritikoi politikën e opozitës për shkak të hapësirës së kufizuar për të rinjtë dhe shtoi se përfaqësuesi më i ri i Partisë Popullore Republikane (CHP) opozitare është 33 vjeç.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu