E pazakontë, burri kërkon të ndërtojë një “ushtri bretkosash”, ambientalistët kundër

Në një përpjekje të çuditshme për të krijuar një ‘ushtri bretkosash’, një burrë thuhet se ka blerë 2.8 milionë vezë me qëllim që t’i rrisë. Burri, i cili nuk është identifikuar, pretendon se qëllimi i tij është të lëshojë bretkosat në një rezervat natyror aty pranë në mënyrë që të rivendosë popullsinë e specieve të rrezikuara. Megjithatë, veprimet e tij kanë ngritur shqetësime tek ambientalistët vendas.

Edhe pse nuk është e paligjshme blerja e vezëve, konservatorët argumentojnë se blerja masive e një numri kaq të madh është e papërgjegjshme dhe mund të ketë pasoja negative për mjedisin. Çlirimi i specieve jovendase, edhe nëse kërcënohen me zhdukje, mund të prishë ekuilibrin delikat të ekosistemit dhe të ketë pasoja shkatërruese për speciet vendase që tashmë jetojnë në zonë.

Për më tepër, logjistika e rritjes së 2.8 milionë vezëve te bretkosat e rritura është një detyrë e vështirë që kërkon njohuri dhe burime të specializuara. Rritja e tyre kërkon monitorim të kujdesshëm të cilësisë së ujit, temperaturës dhe furnizimit me ushqim, si dhe mbrojtje nga grabitqarët dhe sëmundjet. Edhe me qëllimet më të mira, nuk ka gjasa që një person të sigurojë kujdesin e duhur për një numër kaq të madh.

@thinfrogwe have 2x more tadpoles than last year it’s going to be a lot more bigger🐸😈are you following along on the frog army journey???😁

♬ Notion – The Rare Occasions


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu