Fshati piktoresk polak, ku të gjithë 6.000 banorët jetojnë në të njëjtën rrugë

Suloszowa, një fshat në Poloni me rreth 6 mijë banorë i vendosur në Olkuska Upland, 30 kilometra në veriperëndim të Krakowit, është cilësuar si “Toskana e vogël” për shkak të pamjes së pazakontë.

Fshati Sułoszowa ka ekzistuar për shumë vite, por vetëm kohët e fundit filloi të tërheqë vëmendjen ndërkombëtare pasi fotot dhe videot u bënë virale në mediat sociale.

Miliona njerëz anembanë botës u magjepsën nga pamja e pazakontë e vendbanimeve rurale – qindra shtëpi në të dyja anët e një rruge të vetme, që gjarpëron nëpër fusha bujqësore me shumë ngjyra aq sa mund të shohë syri.

Çdo një nga 5819 banorët – sipas një regjistrimi të vitit 2017 – jeton në të njëjtën rrugë, e cila shtrihet për mbi 9 kilometra.

Fotot e shkrepura nga ajri të Sułoszowa fillimisht u bënë virale në Poloni në vitin 2021, por këtë muaj një video e xhiruar me dron të fshatit polak tërhoqi vëmendjen ndërkombëtare.

Njerëzit ishin të mahnitur nga pamja unike e fshatit të rrethuar nga të gjitha anët me copa tokash bujqësore, si dhe nga fakti që të gjithë sapo ndërtuan shtëpinë e tyre përgjatë rrugës kryesore, në vend që të zgjeroheshin nga jashtë.

Paraqitja lineare me një rrugë të Suloszowa-s u quajt ‘e çuditshme’ nga mediat kryesore ndërkombëtare të lajmeve si Mail Online dhe The Sun, por për polakët që komentojnë në faqet e internetit, është thjesht një fshat tipik polak.

Me sa duket, të kesh një rrugë të vetme që kalon nëpër një fshat nuk është aspak e pazakontë në vendin e Evropës Qendrore, por këndvështrimi nga ajri thjesht e bën atë të duket më mbresëlënës.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu