Mbi 2 mijë vëzhgues vendor dhe të huaj do t’i vëzhgojnë zgjedhjet e 15 korrikut

Mbi 2 mijë vëzhgues vendor dhe të huaj do të vëzhgojnë zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Maqedoninë e Veriut.

Në bazë të kodit zgjedhor dhe afateve të përcaktuara nga KSHZ, sot është dita e fundit deri kur vëzhguesit vendor dhe ndërkombëtar mund të paraqiten për monitorimin e zgjedhjeve.

Deri tani janë akredituar gjithsej 2.148 vëzhgues, prej të cilëve 2.018 vendor dhe 130 të huaj.

Nga ato vendor më të numërt janë OJQ MOST 905, AKSIOS 2017 -797, Civil – Qendra për liri do të ketë 278 dhe Qendra kombëtare rome – Kumanovë 38.

Midis vëzhguesve ndërkombëtarë të akredituar, sipas informacionit të postuar në faqen e internetit të KSHZ-së, 47 janë nga OSBE / ODIHR, Ambasada e SHBA do të ketë 40, IFES katër, Ambasada Franceze 13, Ambasada Hungareze 10, Shqipëria 4, Austri dhe Zvicra 3, Bullgaria dhe Mali i Zi nga 2 dhe ambasadat e Holandës dhe Kanadasë nga një vëzhgues secila.

Për informim nga zgjedhjet deri tani janë akredituar edhe dhjetëra gazetarë të huaj.

data-full-width-responsive="true">

PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu