Në rastet e vërshimeve të mëdha, puna e parë që behet është evakuimi i popullates

Azam Dauti nga propozon që shoqatat humanitare të formojnë në Maqedoni një Këshill Koordinues që do të merret me evakuimin e popullatës, transmeton, InfoShqip.com.

“Nga ajo qe kemi mbajtur mend nga lenda Mbrojtje civile, eshte se “ne rastet e vershimeve te medha, puna e pare qe behet eshte evakuimi i popullates”. Gje e cila, shume pak u permend gjate kesaj tragjedie qe ndodhi ne Shkup. Ne kete situate, vertete eshte veshtire te punohet dhe ndihmohet, ne menyre stihike, kush si te mundet dhe me cka te mundet! Nese nuk funksionon Keshilli koordinues i krizes ne novel shteteror, sepaku shoqatat humanitare do te ishte mire te kene nje Keshill koordinues, qe do te niste nga puna e pare “evakuimi i popullates” detektimi dhe pastrimi i terrenit.”, ka shkruar Azam Dauti nga Shtëpia Botuese “Shkupi”.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu