Tre ish-ministra të Shëndetësisë do të jenë deputetë në Kuvendin e RMV-së

Tre ish-ministra të Shëndetësisë në Maqedoninë e Veriut janë tani zyrtarisht deputetë në parlamentin e ri, pas rezultateve fillestare të zgjedhjeve. Venko Filipçe nga LSDM dhe koalicioni, Bekim Sali nga koalicioni “VLEN”, dhe ministri aktual i Shëndetësisë, Ilir Demiri nga koalicioni “Fronti Evropian”, kanë fituar mandate parlamentare, duke u ulur në karriget e montimit.

Venko Filipçe, i cili ka qenë në krye të listës në Zonën e 4-të zgjedhore, ka premtuar se do të jetë një deputet aktiv dhe ka në plan të paraqesë ndryshime në ligjin për shëndetësinë për të adresuar statusin e specialistëve privatë. “Do të mundohem ta realizoj atë që u kam premtuar qytetarëve,” tha ai.

Bekim Sali, i cili ishte i dyti në listën e koalicionit të tij, deklaroi se do të insistojë në miratimin e katër ligjeve të cilat ishin dorëzuar në Kuvend gjatë mandatit të tij si ministër, përfshirë një ligj për infermierinë.

Ndërkohë, Ilir Demiri, ende në detyrën e ministrit dhe i shtati në listën e Zonës së 6-të zgjedhore, shprehu se do të vazhdojë të avokojë për reforma në sistemin shëndetësor. “Nëse do të kem vetëm 2 vite të tjera në detyrë, do të ndërtoj 4 qendra rajonale në të gjithë vendin që pacientët të mos kalojnë më shumë se 50 kilometra,” shtoi ai.

Analisti Blagojçe Atanasovski kritikoi kalimin e mjekëve në politikë, duke theksuar se politika ofron një rrugë më të lehtë për të realizuar ambiciet profesionale, por gjithashtu shpreh zhgënjim për braktisjen e profesionit primar të mjekësisë për politikën.

Ilir Hassani, ish-deputeti, gjithashtu ka fituar një vend në përbërjen e ardhshme parlamentare, ndërsa koalicioni “Maqedonia juaj” e udhëhequr nga OBRM-PDUKM përfshin gjithashtu mjekë deputetë, duke vënë në dukje një trend të vazhdueshëm të mjekëve që hyjnë në politikë.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu