Ja çmimet e reja të derivateve të naftës në Maqedoni

Nga mesanata, çmimi i benzinës lirohet për gjysmë denarë për litër, ndërsa çmimi i dizelit mbetet i njëjtë, kështu sot vendosi Komisioni Rregullator për Energjetikë, përcjell Telegrafi Maqedoni.

Sipas vendimit, zvogëlohen çmimet e rafinerisë dhe çmimet e derivateve të naftës me pakicë, mesatarisht nga 0.93, gjegjësisht për 0.56 përqind.

Kështu, Eurosuper BS-95 dhe Eurdiesel (D-E-V) do të jetë 61.5 denarë për litër, Eurosuper BS-98 63 denarë. Eurodiseli ngelet 48 denarë, dhe Vaji extra i lehtë (EL01) për amvisëri 36.5 denar për litër.

Çmimi i Mazutit do të shitet për 0.387 denar/kg më lirë, pra 22.408 denar/kg.

Si arsye për zvogëlimin e çmimeve të derivateve të naftës nga ERC 0.832 përqind për çmimin mesatar më të ulët të naftës së papërpunuar në tregun botëror është se në dy javët e fundit norma 0.148 përqind është më i ulët kursi i dollarit kundrejt monedhës vendase.

Arsyeja për zvogëlimin e çmimeve të derivateve të naftës nga ERC pikë në 0.832 për qind për çmimin mesatar më të ulët të naftës së papërpunuar në tregun botëror në dy javët e fundit dhe norma 0.148 për qind më të ulët të dollarit kundrejt monedhës vendase. /Telegrafi/


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu