Maleska: Gjuha shqipe zyrtare dhe e rregulluar me Kushtetutë

Profesoresha Mirjana Maleska theksoi se rreth deklaratave për përdorimin e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare nuk duhet që të ngrenë pluhur, pasi që e njëjta është e rregulluar me Kushtetutë dhe nuk duhet që të vihet në kontekstin e federalizmit të shtetit.

“Federalizimi mund që të imponohet ose përmes forcës, që sot është e përjashtuar në kontekst i një Ballkani më stabil sesa që ka qenë në vitin 2001, ose me marrëveshje, nëse merren vesh partitë në parlament. Mirëpo në raport me dy gjuhësinë nuk shoh ndonjë lidhje krahasuese”, theksoi Maleska.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu