Në Rusi lejohet që ta rrahësh gruan, për këtë arsye!

Në Rusi mund të rrahësh gruan apo fëmijët dhe nuk përfundon në burg. Çështja mbyllet thjesht me një gjobë.
Situata ndryshon nëse dëmtimet ndaj bashkëshortes apo fëmijëve, ose edhe bashkëshortit nuk janë të tilla që e dëmtuara të përfundojë në spital.

Duma ruse miratoi me shumicë të madhe ligjin e ri për dhunën në familje 380 pro dhe 3 vota kundër. Ky ligj u dënua nga Këshilli i Evropës, por autoritetet ruse u përgjigjën se BE-ja duhet të shikojë punët e veta. Në Rusi u vranë 4 mijë femra vetëm në vitin 2016.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu