Qeveria ka vendosur: Paga minimale në Maqedoni do të jetë 20.175 denarë

Zëvendëskryeministri për Çështje Ekonomike, Fatmir Butyqi ka bërë të ditur që Qeveria ka vendosur që paga minimale do të jetë 20.175 denarë, përcjell TV21. Bytyqi thotë se qytetarët do të marrin pagë minimale më të lartë për 2.175 denarë.

“Qytetarët do të marrin pagë minimale për 2.175 denarë më të lartë që me pagesën e pagave në muajin mars. Paga minimale do të jetë 20.175 denarë. Momentalisht vijon Këshilli Ekonomiko-Social, ku përmes dialogut me sindikatat dhe punëdhënësit, vitin e kaluar u dakorduam për një zgjidhje sistematike dhe një Metodologji të re për rritjen e vazhdueshme të pagës minimale. Është rezultat i kujdesit të Qeverisë për të gjitha kategoritë e qytetarëve. Të sigurojmë një standard të vazhdueshëm të qëndrueshëm jetese dhe të mbështesim fuqinë blerëse të qytetarëve tanë.Kjo është e vetmja rrugë dhe mënyrë e drejtë për të garantuar drejtësinë dhe drejtshmërinë sociale – madje edhe në kohë krize ekonomike globale të paraprirë nga kriza shëndetësore e shkaktuar nga pandemia.Pas vitit 2017, kujdesi për vlerësimin e punës së punëtorëve u bë prioritet i Qeverisë dhe për këtë arsye u gjet zgjidhje për rritje sistematike të pagave, e cila e dyfishoi pagën minimale për vetëm gjashtë vjet dhe tani arrin në 20.175 denarë”, ka shkruar Bytyqi.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu