Ruskovska zbulon një shkelje të Fatime Fetait që ishte heshtur

Ish-kryetarja e Prokurorisë për krim të organizuar dhe korrupsion, Vilma Ruskovska, thotë se prokurorja e njohur Fatime Fetai e ka dhënë provimin e jurisprudencës para kohe dhe këtë e ka lejuar ministri i atëhershëm i Drejtësisë i VMRO-DPMNE-së, Mihajlo Manevski.

Sipas Ruskovskës, arsyeja për dhënien e një privilegji të tillë Fetait ishte se ajo u tregua një studente jashtëzakonisht e mirë.

“Ajo u lejua, me vetëm një vit përvojë pas përfundimit të fakultetit, të jepte provimin e jurisprudencës herët. Nuk ishte sekret, të gjithë e dinim në atë kohë. Ajo kishte mbaruar Fakultetin Juridik dhe në vend të dy viteve përvojë në drejtësi, pas një viti i dha provimin për drejtësi ministrit të atëhershëm. Arsyeja ishte si një studente shumë i mirë. Prandaj askush nuk e kuptoi si të gabuar”, tha Ruskovska në “Top Tema” në “Telma”.

Por, ajo mendon se është bërë shkelje dhe nuk është respektuar procedura edhe në rastin e Barlet Xhaferit, djalit të kryetarit të Kuvendit, Talat Xhaferit. Ndaj tij ka hapur një rast nga Komisioni Kundër Korrupsionit, duke thënë se ai ka dhënë provimin e jurisprudencës para se të mbaronte studimet.


PËRGJIGJU

Ju lutemi shkruani komentin tuaj!
Ju lutem shkruani emrin tuaj këtu